Grad Vodice


Turističko središte Šibensko-kninske županije


 • Najpopularnije hrvatsko ljetovalište

  Vodice, grad s desetak tisuća stanovnika, jedno su od najpopularnijih hrvatskih ljetovališta. Turizam ovdje ima dugu tradiciju, staru pedesetak godina, a za to su se vrijeme Vodice uspjele izboriti za titulu najposjećenijeg srednjejadranskog odredišta. U Vodicama se nalaze mnogobrojne plaže koje nude bogat sadržaj te brojni kulturni spomenici koji će vam ispričati Vodičku prošlost. Vodice su dobitnik odličja "turistički cvijet" koje se odaje mjestu s posebno atraktivnom turističkom ponudom. U centru Vodica nalazi se velika marina sa više od 400 vezova za prihvat nautičara.

 • Idealno za odmor i zabavu

  U Vodicama možete pored kupanja i sunčanja uživati u brojnim aktivnostima kao što su: odbojka na pijesku, nogomet, košarka, biciklizam, ronjenje, fitnes, vožnja gliserom... Vodice su također prepoznate kao jedno od najboljih mjesta za zabavu na hrvatskoj obali. Nekoliko klubova, brojni kafići i barovi, tijekom sezone privlače tisuće mladih željnih zabave.

 • Obiluju prekrasnim plažama

  U Vodicama postoje kilometri šljunčanih, betonskih, stjenovitih i pješčanih plaža. Plaže se protežu kroz cijele Vodice osim kroz sam centar gdje se smjestila marina. Dvije najpoznatije plaže su Plava plaža i Hangar. Plava plaža je dobitnica Plave zastave, međunarodnog ekološkog priznanja, simbola vrhunske turističke usluge koji se temelji na čistom moru i uređenosti plaže. Ta se pješčano šljunčana plaža proteže od hotela Punta pa sve do Tribunja. Plaža Hangar se nalazi sa druge strane Vodica i podjednako je atraktivna kao i Plava plaža.

 • Vodička fešta vrhunac ljeta

  Tradicionalna pučka fešta u Vodicama jedan je od najposjećenijih događaja u ovom dijelu Dalmacije. Vodička riva je četvrtog dana u kolovozu prepuna turistima i posjetiteljima željnih dobre hrane, glazbe i zabave! Ugostiteljski objekti i kafići rade bez radnog vremena, a Vodice u ovom terminu posjeti više desetaka tisuća ljudi. Domaći glazbenici posjetitelje zabavljaju do ranih jutarnjih sati, a u pola noći svake godine posjetitilji uživaju u spektakularnom vatrometu iznad morske pučine!Nacionalni parkovi


U blizini se nalaze čak 2 Nacionalna parka


 • Nacionalni park Krka

  Nacionalni park je dobio ime po rijeci Krki koja je sa svojih sedam sedrenih slapišta prirodni i krški fenomen. Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev.

 • Nacionalni park Kornati

  Kornati su jedna od najrazvedenijih otočnih skupina na Mediteranu, jedinstven splet od 150 otoka, otočića i hridi razasutih na središnjem djelu Jadrana. Ovaj najrazvedeniji otočni ekosustav u Jadranskom moru, koji uključuje cak 12% svih otoka hrvatskog Jadrana (1264 otoka, od čega je 67 napučenih), a tek 1% ukupne hrvatske morske površine, odavno plijeni pozornost brojnih nautičara, ronilaca, planinara i drugih zaljubljenika u prirodu i ono sto priroda nudi.